OrangeCon

Stiekem ben ik wel een beetje trots om uitgenodigd te zijn voor OrangeCon, een nieuwe conferentie komend najaar in de Amsterdamse Meervaart. Het doel van de organisatie is betaalbaar hoogwaardige trainingen aan te bieden en voor het onderwerp Social Engineering dachten ze aan mij.  Nu is dit ook direct een mooie gelegenheid om de training die ik al jarenlang geef bij Security Academy in Woerden eens grondig onder de loep te nemen. Met een hoop voortschrijdend inzicht en wat nieuwe ontwikkelingen kan de cursus een mooie opknapbeurt krijgen en hopelijk weer wat jaartjes mee. Ik heb voor die upgrade nog tot september dus hup! Aan de slag! Om de training alvast te introduceren schreef ik onderstaande Engelse tekst.

“This training teaches pentesters and red-teamers all they need to know about the art and science of social engineering. It will not only give you a solid understanding of all definitions and lingo, but after finishing you will also be able to set up and conduct your own tests.  In two full days you will learn about the social engineering killchain (yes we have one too),  we will train you in creating pretexts and discover how to map out everything needed to succeed. Besides comprehensive theory there is also practical exercises that are a lot of fun. These games will have you experience what it is like to be an attacker but also a victim.
Marcel van der Velde is an renowned trainer who has many years of experience as a social engineering pentester on high level assignments. He wrote the social engineering course for Security academy in Woerden (NL) and teaches there too. During his trainings he often shares practical “war stories”, guiding you through a world that remains mostly invisible until it is too late.”